“Vad har filmprojektet gjort och vad ska vi göra?”

“Vad har filmprojektet gjort och vad ska vi göra?”

Vår 3-månaderssammanfattning;

Filmprojektets andra år började i oktober 2017 med Minna, Ali och Charlotte som tillsammans planerar för det kommande året. Vi träffade vid flera tillfällen under oktober för att planera och slutföra aktiviteterna nedan. De blev en stor framgång!

Filmprojektgruppen hade en fantastisk social kväll tillsammans med personal och deltagare i november. Det var ett perfekt tillfälle att träffa gamla och nya människor intresserade av filmprojektet, lära känna varandra bättre och reflektera över föregående år. Vi diskuterade olika idéer för de nya filmerna och hade en trevlig stund tillsammans på bowlingbanorna, där vi stärkte gemenskapen och glädjen.

 

 

I slutet av november hade vi en Green Screen Activity i Blackbox Örkelljunga. Vi testade hur den gröna skärmen fungerade och hur vi kunde använda denna teknik i några av våra filmer.

 

Strax före juldagen samlades vi för att dela ett fantastiskt “julbord” som utarbetats av Minna! Där talade vi om KASAM-modellen och hur det nya året skulle stödja oss för att få en bättre KASAM; ett mer förståeligt, mer meningsfullt och mer hanterbart år. De arbetade tillsammans för att planera några av våra film storyboards redo att filma i det nya året.

Under de sista dagarna av året hade vi några intensiva dagar i en fotbollsturnering som var beredd att ytterligare ansluta till projektdeltagarna. Det fanns 12 otroligt begåvade fotbollslag. Det var fantastiskt att se alla som bidrar och stöder varandra. Vi ser fram emot 2018-turneringen.

En av de första aktiviteterna för 2018 var en indiska-tema-interkulturell-kväll. Det var ett härlig kväll där vi fick uppleva den indiska kulturen, införlivat utmanande teambyggande aktiviteter som planerades av IFALLs internationella volontärer. Det finns många internationella volontärer inom IFALL för närvarande. De är från England, Australien och Turkiet. De är också tillgängliga och stödjer filmprojektet.

Slutligen gick filmprojektgruppen för att titta på The Greatest Showman för att göra starkare relationer med de unga och ge inspiration för ungdomarnas egna filmer. Det bidrog också till att göra en stark koppling mellan filmprojektet och ett annat projekt inom IFALL som baserat på cirkuslära.

Vi kommer att börja filma med 5 ensamkommande minderåriga i februari och mars. Filmgruppen kommer att träffas en gång i veckan på måndag för filmaktivitet mellan 15:00 och 16:00 i Forum Örkelljunga och förbereder sig för att träffas i sessioner. Vi planerar vår sommartur i Skåne och Sverige att dela våra filmer och det kommer att visas för en publik på minst 250 personer. Det kommer att bidra till att sprida framgången med filmprojektet och de unga människornas berättelser. Vi har skapat ett utkast till plan för hur vi kan använda filmprojektet och KASAM-metoden för ungdomsarbetare, socialarbetare, lärare och andra volontärer. Våra lokala aktiviteter har nu officiellt startat för den här terminen och vi hoppas att vi ses där! Om du är intresserad av att delta i filmprojektet och skapa din egen film – kom och hälsa på oss.

No Comments

Post A Comment