Filmprojektuppdatering; Göra filmer, spontana spel och gå på turné!

Filmprojektuppdatering; Göra filmer, spontana spel och gå på turné!

I slutet av februari hade filmprojektet aktiviteter under sportlovet, måndagen till lördagen.

Måndagen började med att nya filmskapare fick lyssna på den unga ensamkommande som gjorde filmer under 2017. De fick se filmerna och höra deras tankar och sen fick de alla delta i filmworkshop, i små grupper och tillsammans skapa kortfilmer efter olika ämnen relaterat till KASAM, socialt budskap som; Vänskap, Konkurrens, Familj, Skola, Sport. Ta en titt på en av filmerna nedan!

När alla var klara visade vi filmerna för varandra och åskådarna fick gissa vad allas ämnen var.

Under veckan fick alla också prova andra aktiviteter som att prova dans, cirkus, skriva manus, och skapa musik. Det blev en intensiv och rolig vecka.

 

 

Som ett resultat av dessa sociala aktiviteter har vissa ungdomar filmat, redigerat och slutfört egna filmer de senaste månaderna.

Under påskhelgen samarbetade IFALL med Caprifolen för att genomföra flera aktiviteter för Filmprojekt-målgruppen. Det började med en E-sportturnering där IFALL-personalen anslöt sig med passionerade FIFA-spelare! Unga människor kom till Forum Örkelljunga BlackBox och i 4 timmar genomförde de en intensiv och rolig FIFA-turnering. Veckan fortsatte med cirkus, voltige och filmkväll. Det var ett utmärkt tillfälle att främja relationen mellan IFALL, Caprifolen och ungdomarna.

 

Som ett resultat av dessa sociala aktiviteter har vissa ungdomar filmat, redigerat och slutfört egna filmer de senaste månaderna.

 

Den här filmen är skapad av Ali. Filmen använder en annan teknik i jämförelse med andra filmer som filmprojektet har skapat. Varje viktigt ögonblick i Alis asylprocess har med ett röstspår som ger specifika detaljer om hur han kände. Filmen visar hans asylprocess, de kamper han gick igenom för att stanna i Sverige och hur han lyckades med situationen.

 

En annan film som heter “Mellan Liv och Död” skapades av Karim. Den skildrar hans resa från Damaskus till Sverige och hur han lyckades hantera den genom sin tro och sitt familjestöd.

En annan film är också nästan klar. Den skapades av en ung person som är mycket aktiv i IFALL:ss internationella projekt. Filmen visar på bra och dåliga stunder som kommer av att flytta från sitt hemland och starta ett nytt liv i Sverige. Vi laddar upp den slutliga versionen mycket snart, men här är några bilder som tagits från filmen.

 

 

I april hade vi en spontant spel- och BBQ kväll med VR (virtuell verklighet), PlayStation och Wii. Det var ett bra slut på de senaste månaderna!

 

[metaslider id=3570]

 

Under de närmaste månaderna kommer vi att slutföra alla filmer, fortsätta skapa sociala mötesplatser för ungdomar och åka på turné!

Vi träffades och gjorde rollspel och drama under april. Det var utmanande och nyttigt. Det blev mycket skratt och vi tog med oss mycket hem.

 

 

 

Under slutet av april. Träffades våra filmare tillsammans med nya ungdomar som var intresserade av filmprojektet och vi berättade om 5 kurstillfällen som vi ska prova tillsammans under maj. Under de tillfällena går vi igenom hela processen med hjälp av olika metoder. Hur utgången blir från de här kurstillfällena och hur metoderna fungera kommer vi att dokumentera och använda på filmprojektets plattform.

 

 

Varför inte joina oss?

 

När vi äntligen har gjort de sista ansträngningarna till våra filmer åker vi på turné runt Skåne i maj. Vi hoppas att detta kommer att inspirera andra ungdomar att hämta sina kameror och berätta deras historier! Vad betyder det för dem? Vad är meningsfullt för dem? Hur hanterar de vissa situationer bättre eller sämre än andra ungdomar?

Om du är intresserad av att göra en film eller ta del av mer information om filmprojektet, vänligen kontakta oss

info@ifall.se

No Comments

Post A Comment