IFALL på HD: Ny förening ska stötta invandrare

IMG_2768

En ideell förening som ska hjälpa invandrare att komma in i det svenska samhället har bildats i Örkelljunga.

Ifall, som står för “Integration för alla”, kunde inte ha fått en bättre start. När föreningens nya lokaler på Ängelholmsvägen 3B invigs på måndag den 12 maj klockan 14 får de motta ett stipendium på 10 000 kronor.

Arbetet har nämligen uppmärksammats av försäkringsbolaget Skandias stiftelse “Idéer för livet”. Stiftelsen stöttar projekt som främjar verksamhet för barn och ungdomar för ett tryggare samhälle.

Den purfärska föreningen ägnar sig åt allt från att hjälpa flyktingbarn med läxorna till språkstöd för SFI-elever och fredagsmys på asylboende. Ifall är en direkt följd av Svenska kyrkans lokala arbete med integrationsfrågor under sju år.

Ordföranden Necmettin Meletli kom från Turkiet till Sverige som assistentlärare genom ett Comenius projekt inom EU.

– Sedan jag kom för fem år sen har jag upptäckt att det finns ett behov av att jobba tillsammans och hur mycket man kan bidra med genom att verka i föreningar.

Necmettin Meletli uppger att avstampet tagits från den integrationsgrupp som man haft inom kyrkan och med andra föreningar. Under tiden har man sökt EU-bidrag och fått stöd från olika organisationer.

– Vi jobbar med hur man möter olika kulturer, med att stärka självkänslan hos individer med mötesplatser och nätverk. Hos oss kan folk till exempel få hjälp med papper som ska översättas, språkstöd eller annat, säger han.

Ifalls lokaler håller öppet måndagar kl 15.30 till 17 för rådgivning och fredagar kl 14.30 till 16 för gemenskap och lärande.

Like Sarah Bullock as Higurashi’s Rena Ryuugu
quick weight loss The Do Nots of Male Fashion

process and additionally hair-styles
snooki weight lossGraphic Novel Review of Coraline